Návod ke hře TAGAP

29.12.2008 17:33

Tak jsem rozehrála svou životní hru. TAGAP.

V roce 2008, v prosinci jsem začala. Dohrála do 4 kola a dala si rok pauzu. V prosinci 2009 jsem začala znovu a skončila 22. ledna 2010. Překonala jsem sama sebe.

Vše podstatné o  hře najdete na TAGAP - Wikipedie, otevřená encyklopedie.

Ovšem, co tam nenajdete, je návod k jednotlivým zbraním a pilulkám, sbírání životů apod. Nastudovala jsem to pořádně až poté, co jsem se nemohla hnout z místa. Důležité jsou sekundární zbraně a  počet skolených nepřátel. Zde přidávám český překlad.

  Informace při hře, které se objevují na obrazovce

 

  1. Levý horní roh, první řádek - Hladina TAGAPu 0 - 100
  2. Levý horní roh, druhý řádek -  Ukazuje používanou zbraň a její nabití.Celý seznam zbraní se otevře při otáčení kolečkem myši.
  3. Pravý horní roh -   Stav one-ups, credit cards, power-ups,předávkování. Ukazuje se i ubývání kvantity
  4. Uprostřed vlevo - Průběžné skóre, odměna ve formě one-up je za každých 150 000 bodů nebo 100 000 bodů  při nastavení EASY(lehký)
  5. Uprostřed vpravoPočet skolených nepřátel – zombies, robotů, aut, útvarů, které vymršťují různé "talíře". To je velmi důležité, protože někdy naberete i za létající kolečka body za skolené nepřátele.

        Za každých 100 bodů je odměna ve formě  Speed pilulky  nebo Quad damage pilulka, to se pravidelně střídá.

 

Zbraně

Mají primární funkce a sekundární funkce: primární je levé tlačítko myší, sekundární je pravé tlačítko myši.

Uzi

  • Automatická 9 mm mechanická  zbraň, vždy připravená a nabitá. Když najdete druhou, můžete ovládat obě naráz.

Shotgun

  • Nabitá 12 poloautomatickými kalibry s velkou silou zásahu. Sekundární funkce - vrhá   kulaté granáty, které  probijí stěnu  a nebo posunou nepřítele. Mají velký dosah, což je důležité, když chcete zasáhnout nepřítele, kterého nevidíte!!!!!

Plasmagun

  • Vrhá přerušovaný plasmatický paprsek. Sekundární funkce – vytváří krátkodobě plasmatickou neprůstřelnou stěnu, která blokuje střely tak dlouho, jak ji držíte. Také blokuje nájezd velkého počtu nepřátel.

Flamethower (plamenomet)

  • Napalmem plněný přístroj vrhá plameny, které spálí ve vteřině vše kolem. Sekundární funkce – krátkodobě poleje a zapálí podlahu.

Rocket launcher (raketomet)

  • Vrhá 40 mm  rakety s velkou silou výbuchu, ale se zpětným nárazem. Sekundární funkce- umožňuje naváděcí raketový systém, který vede rakety manuálně a cílí na nepřítele ( opět ho nemusíte vidět).

Mingun

  • Šesti-hlavňová  mechanická zbraň střílí asi 40 rozptýlených nábojů v sekundě. Je jednou z neúčinnějších zbraní. Sekundární funkce umožňuje automatické použití, mingun se stane cíl identifikující pojízdnou věžičkou. Po vystřílení munice ji musíte znovu uchopit zmáčknutím.

OMG-20k

  • Zbrojní technika užívající tavný generátor k ionizaci vzduchu, což vytváří smrtelný proud čisté energie, který vybuchne kolem každého cíle. Vytvoří silné poškození, ale vezme čas na nabíjení energií. Sekundární funkce - nabíjí silně zbraň  a způsobuje silný plasmatický výbuch, který poškodí vše kolem.

Disintegrator

  • Je součástí vesmírné lodi jako důležitý prostředek boje. Je však extrémním řešením. Nejen, že roztříští nepřátele, ale desintegruje molekulární strukturu.
  • Primární funkce - střílí paprsek energie, POZOR: Sekundární funkce -  nabíjí zbraň. Takže pokud ho chcete použít, musíte si ho v klidu nabít.

 

Posilující prostředky

 TAGAP  (zelená)

  • Přidává životy.  Polknutí přidává život a podporuje ideální hladinu v krvi.  Hladina TAGAPu více než 100 % znamená předávkování. Je to výhodné, když je mnoho nepřátel, nebo těžký úsek, pak jste sice v rauši, ale předávkování vás chrání. Když dosáhne TAGAP hladiny 0 %, zemřete. Příliš mnoho pilulek způsobí nabití adrenalinem, a rozšíření vědomí do „tripu“. Overdose  (předávkování) vám hlásí  šedá lebka.

One-up (posilující), (červená)

  • Tato pilulka obsahuje super nálož TAGAPu, která regeneruje i nejhorší zranění z boje. Musíte ji požít dříve než vám TAGAP zelená hlásí 0. Pak získáte 100 dalších životů.

Speed  (zrychlující), (modrá)

  • Je obvyklé bojové stimulancium, kterým můžete získat na chvíli nezranitelnost. Vedlejším efektem je, že svět rychleji ubíhá. Pozor střídá se modrá pilulka a Quad damage ( po stu zastřelených objektů).
  • Quad damage je prostředek, který čtyřikrát zvyšuje počet vystřelených nábojů.

Steroids (steroidy), (fialová)

  • Polknutí vám dovolí dělat neobvyklé atletické výkony, jako běhat dvakrát rychleji, skoky ve vzduchu.  Pokud jich vezmete více, vyústí to v předávkování.

 

MedKits (lékárnička s nápisem Medkit)

  • Je upevněna na stěně jako a poskytuje drogy, obvazy a injekce. Oživí vás dokonale, když ji najdete (přidá životy do 100). Můžete si ji v těžkých úsecích ušetřít,vrátit se k ní a vzít si těch 100 životů později.

 

Credit cards

  • Nejrychlejší cesta dostat se k kreditovému bodu je sbírat credit cards. Jsou tři různé typy – stříbrné, zlaté a platinové. Čím dražší karta, tím více bodů.

 

Jednotlivé levely

Hra má deset levelů, ovšem každý se člení minimálně na dva celky. Čím jdete výše, tím je více celků, které je nutno projít naráz. Příklad: 9B level má čtyři celky - 1,2,3,4. Proto je nutno si rozvrhnout síly, na začátku nového levelu sice přilétne obvykle jedna červená pilulka, ale je dobře si nastřádat v místech, kde je klid a bezpečno několik červených pilulek  do dalších částí hry.

 

Ukázky ze hry je možno najít na youtube, specializují se na to dva lidé, pokud se zaseknete, lze zde najít návod, jak dál:

www.youtube.com/user/izraqthedark

www.youtube.com/user/Ceekur

 

Hra je věnována  Snowdropovi, albínskému africkému tučňákovi, jehož obrázek se objeví na závěr hry. Žil v  Bristol Zoo od listopadu 2002  do Srpna 2004. Tento se objevil na počítači na konci hry mně.

 

—————

Zpět