Treasure Cove

24.08.2008 21:24

Tak jsem to dokázala! Věnovala jsem tomu hodně, ale prošla jsem všech osm kol. Důkaz přikládám, vzhledem ke své  manuální neohrabanosti a malé schopnosti koordinace levé a pravé ruky jsem patřičně hrdá. Rozbor toho, co počítačové hry dávají člověku, to si ještě nechám projít hlavou. Ale krásně je vidět i zlepšování skóru, na které jsem hrdá.

www.onlinovky.cz/online-hra/885/treasure-cove

 

3.11.2009

A o více než rok později jsem se k té hře vrátila. Brala jsem to jako odech po splněných pracovních úkolech.To jsem si dala. Zadala jsem si cíl: naskákat více než 20 000 bodů.

Dnes znám tu hru nazpaměť. Takticky vím, kde získám lehké body, a co vynechám nebo přeletím jako obtížné. Dokonce jsem si musela vytvořit strategii, jak nasbírat body zezačátku a nešetřit si "letecké síly" až do finále, tedy riskovat, že prolítám moc a na konci nebudu mít "flying power" k mání. Pak se řekne, obyčejná skákačka. Já se v ní naučila nebýt ten totální opatrník a umět  aspoň trochu riskovat. A vítězství se dostavilo.

 

 

 27.11.2009

Další trénink mne dovedl až k maximu, které mi stačí -  23 000 bodů.

Postřehy:

  • V prvním kole se dá nasbírat 3000 bodů, které člověku pomohou v závěru.
  • Druhé kolo je nejtěžší, protože si musíte rozvrhnout kolik "létací síly" chcete obětovat, abyste nasbírali co nejvíce bodů, které vám opět pomohou zvýšit skór, pak už je nenasbíráte. Měli byste mít aspon 6000 bodů.
  • Taky je nutno věnovat se zabíjení příšerek, protože ty dávají 100 bodů, zatímco tečky pouze 25. Nevyplatí se proto příšerky přeskakovat.
  • Šesté kolo je nejtěžší, ale dá se opustit se skórem 19 000 bodů, nesmíte však vynechávat hlavně ty vodní příšerky.
  • Sedmé a osmé kolo už je jen na tom, jak udržíte klid - dá se tam posbírat skoro vše.  Ovšem musíte si nechat nějakou "létací sílu", protože jsou tam úseky, kdy válce dopadají a vy musíte rychle odletět na vzdálenou cihličku.
  • Každopádně jde o hru, která mne učila strategicky myslet! A nepanikařit!

 

 

A další hezká skákačka, kterou jsem objevila je Red Beard, Rudý mužík skáče a řeší logické problémy.

sv-sidonie.webnode.cz/news/logicke-hry/

—————

Zpět