Stmívání - ovládající se lovec a nabízející se kořist

29.08.2009 20:25

Včera jsem v Lidovkách přečetla článek o filmu Stmívání. Dnes jsem film shlédla. Je ve 12 částech s českým dabingem na youtube. Mimochodem z diskuse pod filmem vyplynulo, že dabing stírá kouzlo filmu. Ale viděno z mého pohledu, souhlasím s 11-letou fanynkou - díky za něj, s naší angličtinou!

 

 

Autor článku "Tak už mne kousni" jako muž ironicky říká: "Bella nemá k nesmrtelnosti jinou motivaci než masochistickou touhu nechat se pokořit zbytky mužského principu".

Jistě, jako každá jiná. V tom je kouzlo filmu pro nás, ženy

 

Zde jsou všechny informace o filmu, které sebrala 15 letá fanynka Magda, nutno říci, že stránku má obdivuhodně udělanou.

 

a zde je článek, který docela dobře vystihuje moje pocity....

 

......zatímco zde souhlasím spíše s diskutéry, kteří se do autorky pustili


 

Netušila jsem, že je to takový fenomén!

Hororová romance Stmívání ovládla Teen Choice Awards (10.8.2009)

Absolutním vítězem 11. ročníku amerických Teen Choice Awards se stala upírská romance Stmívání, která na nedělním ceremoniálu v Los Angeles bodovala v devíti kategoriích. Informaci v pondělí uvedl americký server ACE Showbiz.

Divácký hit Stmívání se stal favoritem amerických teenagerů a opět potvrdil svou obrovskou popularitu, kterou již letos prokázal na udílení MTV Movie Awards. Film režisérky Catherine Hardwickeové v anketě Teen Choice Awards zcela zastínil konkurenci a triumfoval v kategorii nejlepší drama.

Představitelé mileneckého páru Robert Pattinson a Kristen Stewartová zvítězili v hereckých kategoriích a zároveň byli zvoleni nejlepší filmovou dvojicí. Z herecké sestavy Stmívání na ceremoniálu bodovali i Ashley Greenová a Taylor Lautner, jimž teenageři udělili ocenění pro nejlepší nové herecké tváře.

Nejlepším filmovým padouchem byl zvolen Cam Cigandet a Stmívání roli favorita potvrdilo i v kategoriích nejlepší akční scéna a soundtrack.

 Ani že je to takový fenomén mezi českými "čtenářkami".


 

Jedinou chybu pro mne film má, a to tu, že Edward Cullen není tak přitažlivý  Byronský hrdina jako Edward Rochester!

 

 

—————

Zpět