Pošťák vždy zvoní dvakrát - pokračování

12.11.2008 11:27

Pokračování prvního dílu

 

Další díla z klasiky

Pošťák vždy zvoní dvakrát (1946)

Verze z roku 1946, v hlavní roli  John Garfield a Lana Turner, režie Tay Garnett

 

Pošťák vždy zvoní dvakrát (1981)

 Verze z roku 1981, v hlavní roli  Jack Nicholson a Jessica Lange, režie Bob Rafaelson

 

Komentáře, které vystihují rozdíly mezi oběma adaptacemi (ČSFD)

brando *

Tak tenhle žánrový guláš mě dosti zklamal.Nápadů,které stojí za povšimnutí, je zde pramálo,jak po obsahové stránce, tak i podanou formou.Jeden z mála kladů byl Nicholson,který svou postavu zahrál ďábelsky a také odvážná erotická scéna,ale ta je, naneštěstí pro diváka, hned na začátku filmu.Jinak film pluje stále stejným tempem, bez většího drajvu, momentu ,který by zaujal a bez scénaristické šikovnosti.

Rob Roy ***

Hlavní atrakcí filmu je bezpochyby rajcovní Lana Turner, moc nechybělo a začal jsem si skoro až neslušně cucat palec ( no nic, necháme to bejt, skalní fanoušci jednoho filmu vědí :)). Ale protože znám remake Boba Rafelsona S Nicholsonem a Langeovou ( a mám ho rád ), tak mě vývoj děje neměl šanci překvapit a ve druhé polovině ( u soudu ) začíná ztrácet dech....Ale přihlédnu k filmu jako samotnému a půjdu na 4*... -- Rozleželo se mi to v hlavě a vidím to spíše na 3* :)))

 EdaS *****

Skvělý příběh, výtečné obsazení (zejména úžasně sexy Lana Turner je nezapomenutelná) a precizní režie (třeba uvedení hlavní hrdinky na scénu je brilantní) dávají dohromady jeden z nejlepších filmů noir. Lahůdka.

    Kulmon *****

Výborný noir, který by nezapřel ani mistr Hitchcock. Naprosto skvělá atmosféra, výborně vykreslené postavy a hlavně krásná Lana Turner. Její sexapeal je neutichající. Škoda jen, že 40. léta byla ještě natolik prudérní, abychom se my diváci lační křivek krásek taky dočkali. Tento film však nadchne i bez toho. Zajímavosti: Tehdejší publikum se zhrozilo, když bylo zřejmé, že John Garfield používá jazyk při líbání Lany Turner. Lana Turner prohlásila, že role Cory Smith byla její nejoblíbenější.

 A docela zajímavý názor zde.

 

 

Почтальон Всегда Звонит Дважды

Moskevská produkce, režie Alexandre Marine, v hlavních rolích Kiril Safonov a Elvira Bolgova (2008).

 

 Další verzí této klasiky je  německý film  Jerichow , z roku 2008.

 

   

 

—————

Zpět