Lost Treasure of Eldorado - návod

24.07.2009 20:39

Dovolenkový čas mne dovedl ke hře Lost Treasure of Eldorado. Je to casual game, což jsem donedávna netušila, co znamená. Taková opravdová oddychovka, při které nemusíte nic vážného řešit.

 Co jsou to „casual games“

  1. Minuta na instrukce, a pochopení ovládání hry

  2. Jednoduchá nebo žádná instalace

  3. Hrají se v pracovní přestávce, při konferenčních hovorech,večer mezi 19.-22. hodinou 

  4. Hry bez násilí, ne strategické hry

  5. Kvízy, hry se slovy, karetní hry … piškvorky, dáma

  6. Hry pro ženy? Jsou to hry pro každého, ale ženy jsou hrami nově osloveným segmentem trhu

 

Jací jsoui hráči a hráčky? Aktivní - hrají večer místo TV. Solventní - je jim v průměru přes 30. Nakupují po Internetu, jsou PC gramotní. Je jich cca 1 milion za měsíc (20-25% ČR internet. trhu). Věkové rozložení zhruba odpovídá demografii Internetu v ČR Naši hráči odehrají v průměru » 90 minut denně

 Cit. podle: I ženy hrají na Internetu hry. A lze tak na ně cílit reklamu - Michal Novák, Geewa - Presentation Transcript

 

Návod ke hře Lost Treasure of Eldorado

  1. Je třeba rozbít zlaté mince,  které jsou ukryty pod obrázky. Tedy „osvobodit“  všechny obrazce  s dřevěným podkladem. Pak level končí.
  2. Myší se označují nejméně tři objekty stejného druhu a při kliknutí zmizí a nasypou se místo nich jiné. Jakmile je podklad jednolitý, tedy modrý, level končí. Je devět her, každá má cca 9 levelů. 
  3. V modu Adventure je hráč omezen časovým limitem, v modu Relaxed  je možno pracovat v časově neomezeném limitu..
  4. Při vytvoření dlouhých řetězců  (alespoň sedm stejných objektů) se objeví na konci řetězce  perly – mají  funkci žolíka, lze  je připojit k čemukoliv. Obyčejná perla spojuje pouze stejné objekty, perla s dvojitým zlatým kruhem spojuje i různorodé objekty.
  5. Zamrzlé objekty je třeba nejdříve připojit ke stejným objektů a také osvobodit.
  6. Při uvolnění (propadnutí na dno pole) získává hráč bonusy.  Kladívko rozbíjí nevhodný objekt, přesýpací  hodiny přidávají čas, barevný štětec vytvoří kruh objektů stejného typu, šipka čístí rovné pole, na které se ukáže, jedna bomba vybíjí stejné objekty v celém poli, další bomba vybije několik objektů a změní je za jiné, další bomba mění  úplně hrací plochu...
  7. Hráč může získat  Trophies. Příkladem je  trojí vytvoření  dlouhého řetězce s více než  10 položkami nebo vytvoření  10x Combo (desetkrát za sebou zatrženy stejné objekty).
  8. Hra se hraje na různých historických pozadích, je inspirovaná příběhem Indiana Jonese a mezi levely se objevuje v komiksu příběh archeologa a ztracené Alice, kterou je třeba osvobodit. Na konci každého levelu je jednoduchá postřehovka.

 

Návod v angličtině

Stručný návod v češtině

Stručný návod v češtině
Plné hry- idnes

A problémy:

na závažný upozornila dragonfly44 a mně se to taky stalo:

V posledním, devátém levelu musíte dávat pozor, aby vám nevzniklo prázdné pole, v tom případě ho již nezaplníte a chybu neodstraníte ani restartem levelu. Hru tak nedokončíte, jak vidno v diskuzi.

Dalším problémem může pro někoho být, že si pro hru musíte nainstalovat MyPlayCity.

A psychologický problém. Přetrvávání obrazců ve zrakovém poli, pokud zavřete oči.Hodně dlouho po hře.Ale to je již známý  zrakový fenomén, na který poukazují počítačoví odborníci.

Ve hrách tohoto typu pokračuji i dále a některé mne docela zaujaly, třeba tyto dvě match-3 puzzle.

 

 

 

 

—————

Zpět